Tietoa sivustosta

Tervetuloa Kangasvilla.fi-sivustolle. Sivusto käsittelee käsitöitä erityisesti suomalaisten harrastajien näkökulmasta. Suomessa käsityöt on suosittu harrastus, jonka parissa viihtyvät kaikenikäiset. Maassamme käsitöillä on pitkä perinne, jota vaalitaan myös koulun käsityötunneilla. Useat sukupolvet löytävät tekemisen ja luomisen ilon vuosi toisensa jälkeen, vaikka muodikkaat tekniikat saattavatkin vaihtua ajan saatossa.

Tietoa erilaisista käsityötekniikoista

Sivuiltamme saat tietoa erilaisista käsityötekniikoista ja niiden opiskelusta. Suomessa neulominen lienee yksi suosituimpia käsityötekniikoita, mutta tällä sivustolla käsitellään neulomisen lisäksi muitakin tekniikoita ja variaatioita. Jos etsit uutta harrastusta tai haluat kokeilla jotain erilaista, täältä voit löytää ideoita harrastuksesi virkistämiseksi!

Käsitöitä harrastavat yhä enimmäkseen naiset, mutta ne soveltuvat miehillekin. Monet käsityöaloista ovatkin olleet perinteisesti miesten harrastuksia ja toimia, kuten pärekorien valmistus, puvun ompelu ja jopa neulominen. Virkkaaminen ja neulominen ovat saaneet hieman uutta pontta miestenkin harrastuksina lumilautailun ja tuunaamiseen suosion kasvaessa, mutta miehet ovat edelleen näillä aloilla marginaalissa. Kuitenkin oman puvun valmistus, pärekorien askartelu tai jokin tekstiilityö voi olla hyvin mielenkiintoista ja palkitsevaa tekemistä.

Tietoa erilaisista materiaaleista

Täällä pääset myös lukemaan materiaaleista. Lue, mitkä materiaalit sopivat parhaiten harrastukseesi, ja miten käsitöitä on perinteisesti tehty. Materiaalit ja ihmisten tarpeet ovat muuttuneet valtavasti viimeisten 50-100 vuoden aikana, mutta toisaalta moni myös kaipaa luonnollisempia ja paikallisempia materiaaleja harrastukseensa tai haluaa elvyttää suvussa pitkään kulkeneet, mutta jo hieman unohtuneet taidot.

Käsitöiden parissa aika kuluu mukavasti, ja uusien harrastusten kokeileminen on yksi hauskimpia asioita käsityöalalla. Joko neulakinnastekniikka on tuttu, tai oletko kokeillut korien punontaa? Monia marginaalisempiakin tekniikoita pääsee opiskelemaan kansalaisopistossa tai työpajoissa. Suomessa on myös monia paikallisia tekniikoita ja käsitöitä, joiden oppiminen tuo uusia taitoja ja opettaa samalla alueen historiasta. Vanhoihin tekniikoihin liittyy paljon mielenkiintoista symboliikkaa ja tarinoita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *